-
۴۸۲۶
دانلود مستند متولد اورشلیم
( نگاهی جدید به اسرائیل و یهودیان )
تیزر مستند :
نام مستند : متولد اورشلیم ( motevalede urshalim )
تهیهکننده: محمدحسن مددی
مدیر تولید و ارتباطات: محسن اخوانفر
پژوهش: محمدحسن ناظمی اردکانی
تدوین: حسین شمقدری
موسیقی: محمدحسن بینا
طراحی: علیاکبر ظاعن
سال تولید: 1398
صاحب اثر: موسسه فرهنگی آرمان مدیا
این چند مستند زیر هم خیلی جالبه حتما ببینید
آیا تصورات ما از اسرائیل و صهیونیست درست است ؟
آیا وقعا مردم ایران و اسرائیل دشمن هم هستند؟
اگه به دنبال حقیقت و مستند خارج از مرز های ساختگی هستید ، دیدن این مستند غیر مغرضانه را توصیه میکنم.
مستند متولد اورشلیم (فرزند اورشلیم ) به کارگردانی حسین شمقدری و روایت محمد دلاوری که تولیدات موسسه آرمان مدیا و تایم آن 47 دقیقه جذاب و پر چالش میباشد.
در ابتدای مستند ، مستندساز پاسپورت خود را نشان میدهد و این جمله را که در آن نوشته است سفر ایرانیان به همه جای دنیا آزاد است به غیر از رژیم اسرائیل ، که این شروعی بر سوال میشود که چرا من نمیتوانم به کشور اسرائیل سفر کنم؟
چرا این همه سال در راهپیمایی روز قدس شعار مرگ بر اسرائیل داده ام ؟ و....
این چند مستند زیر هم خیلی جالبه حتما ببینید
در این مستند 47 دقیقه ای محمد دلاوری با سفر به کشور آلمان و حضور در جشن پوریم (ایرانی کشی) و معبد یهودیان ( کنیسه ) و سخن گفتن با 5 شخصیت یهودی ( صهیونیست ) و بیان و تبادل نظرات به صورت دوستانه هم دیگه را به چالش میکشند ، البته گفتنی است که در گفتگو با این افراد خیلی سخت بوده است و آنها در مقابل صحبت کردن با یک ایرانی ، گارد خاصی میگیرند ولی بعد از چند دقیقه یخ هر دو آب میشود و ارتباطی دوستانه بین آنها برقرار میشود.
صحبت کردن با یه خواننده زن اهل اسرائیل!
یکی از افرادی که با آن صحبت میشود خانم جوانی « اِسوتا کُندیش » است که شغلش خواننده گی است و پس از دیدار در کنسرت به همراه او به خانه او میروند و این خانم هم چایی اصل اسرائیلی برای گروه درست میکند و به نوعی پذیرایی میکند ، پس از آن به بررسی درباره اشغالگری اسرائیل و جنگ در فلسطین میپردازند که به نوعی این خواننده نیز آن را قبول دارد ...
دیدار با خاخام یهودی به نام «آمنون» و ورود به عبادگاه یهویان
آقای دلاوری اول از همه از آداب مذهبی یهودی ها از روحانی (خاخام) میپرسد و خود نیز در بخشی از آن همراهی میکند که این سبب دوستی میان آنها میشود ، پس از آن چند سوال اساسی میپرسد ، چرا قوم یهود خود را از سایر انسان ها بالاتر میداند ؟ آیا با زور و اشغالگری اسرائیل در سرزمین فلسطین موافق است ؟ خام خام نیز جواب هایی میدهد که بیان میکند صهیونیست یک مذهب و مسلک دینی نبوده و تعاریف زیادی دارد.
دیداری با یکی از نظامی های سابق ارتش اسرائیل
کنعان فردی است که به مدت 3 سال و نیم در ارتش اسرائیل بوده است و در جنگ انتفاضه دوم مقابل فلسطینی ها زخمی شده است که برعکس خاخام یهودی اعتقادی به خدا ندارد و حتی بهشت و جهنم را نیز قبول ندارد ، او حتی به اینکه زمانی در ارتش و سرویس امنیتی اسرائیل بوده است ، که افرادی را کشته است به راحتی بیان میکند. مستندساز به همراه گروه به خانه او میروند و ساعاتی را با همسر و دو فرزند خردسالش سپری میکنند ، گفتگویی کوتاه نیز با همسر او میکنند و نظرش را درباره اسرائیل جویا میشوند.
دیدار با یک فعال اجتماعی و نویسنده
عاصف ، فعال اجتماعی که در یک رستوران ایرانی با او دیدار میکنند ، و از او درباره اسرائیل و زور در اشغال فلسطین سوال میشود ، عصبی میشود و به تاریخچه هلوکاست و یهودی کشی در آلمان و لهستان میپردازد که برای آرامش یهودیان داشتن کشور را ضروری میداند و در انتها کشور ایران را به غیر دموکراتیک بودن و تروریست پروری متهم میکند.
مصاحبه با استاد دانشگاه اسرائیل که از سپاه پاسداران میترسد !
زنی به نام «تامار» استاد فارسی شناسی دانشگاه اسرائیل که به فارسی صحبت میکند و از ترس سپاه پاسداران حاضر به صحبت حضوری حتی ذر آلمان نمیشود و مکالمه تصویری اسکایپ میکند.
در پایان فردی مشکوک به دلاوری و مستندساز تماس میگیرد و آنها را به نوعی دلسوزانه تهدید میکند که سریعا ازادامه ساخت این مستند پرهیز کنند و به کشور خود بازگردید اگر نه ممکن است جان آنها در خطر بیفتد.
البته در صورت حمایت و خرید قانونی ، این مستند ادامه دار است
این چند مستند زیر هم خیلی جالبه حتما ببینید
چند نقد کوتاه :
نقطه قوت :
1 - ساخت این مستند همراه با خطراتی بوده است که ساختن آن نوعی جرأت و شجاعت میخواهد.
2 - در بخشی از مستند مقایسه ای از واقعه هلوکاست و اردوگاه های اجباری یهودیان در اروپا با اردوگاه صبرا و شتیلا که فلسطینان به اجبار در لبنان به سر میبرند.
نقطه منفی :
1- هیچ تعریفی از یهود وصهیونیسم داده نشده است و به نوعی صهیونیست در اسرائیل خلاصه شده است.
2 - در مورد تاریخچه هلوکاست و واقعیت آن صحبتی بیان نشده و حتی احتمالی از ساختگی بودن آن داده نشده.
3 - جشن پوریم که معروف به ایرانی کشی است که گفته میشود در سیزده بدر فروردین انجام شده است ، جای توضیح و کار بیشتری داشت.
4 - بخشی زیاد از مستند ، دوربین روی دست میباشد ، نورپردازی در لحظاتی حرفه ای نیست ، عدم استفاده از موسیقی های جذاب در مدت زمان مستند.